Technology


Draw a stickman

Draw a Stickman

Dok odmarate za vikend uživajte u epizodi 1, a zatim i epizodi 2 ovog interesantnog sajta.
Otkrijte o čemu se radi. Nacrtajte šta vam piše (najpre Čiča Glišu) i ostale predmete i uživajte u tome kako vaš crtež oživljava!!! Kada nacrtate neki predmet kliknite na Done (gotovo).
Uputstva za crtanje su na engleskom, pa ćete tako vežbati i jezik: http://www.drawastickman.com/
INCREDIBOXOvaj izuzetno interesantan veb alat vam omogućava da sami komponujete. Na samom početku vizuelno će vam biti prikazano kako se to radi. Naime, otvoriće vam se prozor sa virtuelnim likom. Ispod njega nalaze se simboli različitih boja. Svaki simbol predstavlja različit efekat koji vi prevlačite na prozor sa nacrtanim likom. Simboli sadrže efekte, ritmove, melodije, hor i vokale. Kako dodajete efekte, tako se vaša melodija, to jest sada već muzička numera obogaćuje. Ako niste zadovoljni nekim efektom, uklonićete ga klikom na lik sa tim efektom a zatim klikom na prepoznatljivo dugme iks. U gornjem levom uglu prozora nalaze se dve ikone. Pomoću prve uklanjate sve efekte i počinjete ispočetka, a pomoću druge snimate vašu numeru. Kada snimite pesmu napišete svoje ime, naziv pesme i kome je posvećena (dedicated to). Snimljenu pesmu možete podeliti sa drugima putem linka ili društvenih mreža, dok se preuzimanje pesme na računar plaća simbolično. Na vrhu stranice se nalazi i top lista 50 najpopularnijih muera kreiranih pomoću ovog alata, koje možete preslušati klikom na opciju Gledaj (Watch).

Primena: Inkrediboks može probuditi kreativnost učenika, a mogu ga iskoristiti i nastavnici muzičke kulture da ukažu na proces i složenost stvaranja pesme i na njene elemente. (Izvor: Vebciklopedija)

Evo linka ka ovom alatu: http://www.incredibox.com/en/play#

A evo i melodija koje su kreirali clanovi sekcije za engleski jezik, odeljenja 6-1:Internet je vrlo koristan i zanimljiv, ali moramo da naučimo da poštujemo neka pravila, kako bismo bili bezbedni na njemu.

U toku školske 2012/13. godine tim učenika osmog razreda je u saradnji sa razrednim starešinom Marijom Jović napravio blog o bezbednosti na internetu.

Pozivamo i učenike i roditelje da ga pogledaju i saznaju nešto novo u vezi sa ovom vrlo bitnom temom.Adresa bloga je:  http://onlajnbezbednost.wix.com/blog

Нема коментара:

Постави коментар